Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagten på guldosten


Beskrivelse


Vores små musevenner, Musse og Helium, må vende tilbage til Dyreriget, hvor eftersøgningen af deres forsvundne forældre og guldosten fortsætter. Her venter store farer, men også gamle venner og mange nye eventyr.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2020

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. aug. 2020

Så går rejsen tilbage til Dyreriget sammen med Musse og Helium. Oplagt til hyggelig oplæsning for børn fra 4-9 år, der er vilde med magi og eventyr. Kan desuden selvlæses fra omkring 9 år.

Vores to små hovedpersoner leder fortsat efter deres forældre og guldosten, der skal redde riget fra de onde jægerduer. De får heldigvis hjælp fra gamle venner, ligesom de møder nye væsner; nogle gode, nogle knap så gode. Det er svært at vide, hvem man kan stole på - og har Musse og Helium mon fået hele sandheden at vide om Dyreriget? Forfatteren er svenske Camilla Brinck, og fortællingerne om "Musse & Helium" er oprindeligt skabt som indtalte lydbogseventyr. Disse udgives nu som bøger. Indtil videre er der planlagt fire bind. 1. bind er Mysteriet om hullet i væggen.

Velskrevet, morsom og meget underholdende fantasyhistorie, der lever op til 1. binds fine niveau. Fortællingen ledsages af flotte farveillustrationer på hvert opslag, der passer godt til det magiske univers - omend de undertiden kan virke en smule skræmmende. Bør læses i forlængelse 1. bind i serien Mysteriet om hullet i væggen.

Vi finder også magiske parallel-universer i klassikere som Alice i UndrelandLøven, heksen og garderobeskabetRoselil og hendes venner og Løven, heksen og garderobeskabet (Ved Niels Søndergaard), mens yngre børn med hang til magi og eventyr vil synes godt om Roselil og hendes venner og serien "Det hemmelige rige". Find desuden lydbøgerne om "Musse & Helium" på www.musseochhelium.seVi finder også magiske parallel-universer i klassikere som Alice i Undreland og (Ved Niels Søndergaard), mens yngre børn med hang til magi og eventyr vil synes godt om Roselil og hendes venner og serien "Det hemmelige rige". Find desuden lydbøgerne om "Musse & Helium" på www.musseochhelium.seVi finder også magiske parallel-universer i klassikere som Alice i Undreland og Løven, heksen og garderobeskabet (Ved Niels Søndergaard), mens yngre børn med hang til magi og eventyr vil synes godt om og serien "Det hemmelige rige". Find desuden lydbøgerne om "Musse & Helium" på www.musseochhelium.se.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2024

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 16. apr. 2024

Endnu et dejligt eventyr med søskendeparret Musse og Helium. Små kolebørn vil elske Disney-magien i ord og billeder.Musse og Helium skal på en livsvigtig rejse til landet Lindrizia, og deres venner ta...