Bøger / skønlitteratur / filmmanuskripter

Jagten


Beskrivelse


Manuskriptet til filmen med dialog, regibemærkninger og lokalitetsbeskrivelser. Filmsynopsen er gengivet, og der er korte biografier af skuespillere, manuskriptforfattere og producere, samt et essay af Bo Green Jensen, der kort gennemgår Vinterbergs nu otte danske og internationale spillefilm.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2013

af

af

Kent Skov

d. 21. jan. 2013

Historien er grundlæggende interessant og replikker og roller så skarpt tegnede, at manuskriptet også egner sig til læsning i bogform om et aktuelt diskussionsemne herhjemme om mandlige pædagoger. Interessant for skuespillere og instruktører og for dem, der måtte have lyst til også at se historien på tryk før eller efter filmen.

Manuskriptet til den populære succesfilm af Thomas Vinterberg, der går i biograferne lige nu. Filmen handler om pædagogen Lucas, der grundløst bliver mistænkt for pædofili. Han bor i en mindre by, og rygtet spreder sig hurtigt rundt i byen, og Lucas udsættes for sladder og grov chikane. Bogen rummer hele manuskriptet til filmen med dialog, regibemærkninger og lokalitetsbeskrivelser og s/h stillfotos fra filmen. Derudover er filmsynopsen gengivet, og der er biografier af de skuespillere, manuskriptforfattere og producere, der står bag filmen. Bogen er derudover forsynet med et essay af filmkritikkeren og forfatteren Bo Green Jensen, der kort og indsigtsfuldt gennemgår Vinterbergs nu otte danske og internationale spillefilm.

Vinterberg har også fået udgivet manuskriptet til Festen, og der er lavet en romanudgave af It's all about love af Mich Vraa.

God tekstudgave af manuskriptet suppleret med stillbilleder til Vinterbergs nye succesfilm. Med supplerende faktaoplysninger og et fint essay med korte analyser af Vinterbergs spillefilm.


Jyllands-posten

d. 10. feb. 2013

af

af

Anne Randbo Back

d. 10. feb. 2013