Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagttegn


Beskrivelse


15-årige Johnny har svært ved at træde i karakter og tage ansvar for sin egen fremtid. Han bliver ofte sat til at spille statist i sin fars opførelser af krisesituationer for hjemmeværnet, og samtidig skal han også håndtere sin hypokondriske mor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Louise Hede

d. 15. juni 2017

For Johnny er det svært at tage ansvar for sin fremtid, når hans far vil have ham til at spille død ude i skoven samtidig med at hans mor rent faktisk tror hun kan dø af kræft hvert øjeblik det skal være. For unge, men også voksne læsere af humoristiske bøger.

Johnny er 15 år og drømmer om at begynde på samme skole som sin bedste ven Marcus efter sommerferien. Det betyder at Johnny skal øve sig i at tegne ting tredimensionelt og få sendt en ansøgning ind til skolen. Det er dog svært at finde tid til det, når Johnny hele tiden skal spille statist i sin fars opførelser af krisesituationer for hjemmeværnet. Ofte er hans rolle at spille død i skoven. Johnnys mor har også hele tiden kræft der breder sig rundt i kroppen. Eller det mener hun i hvert fald selv at hun har. Hvert øjeblik kan være det sidste, ifølge moderen. Presset på Johnnys skuldre når sit max. da faderen slæber Johnny med til Sverige til det "Store Nordiske Terroristtræf", lige op til ansøgningsdeadline. Line Leonhardt er uddannet på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014.

En kort bog fyldt med underspillet sort humor. Moderens evindelige hypokondri var på samme tid absurd morsom og ret sørgeligt. Faderens manglende måde at kunne aflæse sin søns ønsker og behov ligeså.

En anden ungdomsbog spækket med humor er Ringtveds Kings of JutlandDoppler. I en mere voksen udgave findes Loes Doppler, som matcher i humor og emneEn anden ungdomsbog spækket med humor er Ringtveds Kings of Jutland. I en mere voksen udgave findes Loes , som matcher i humor og emne.