Bøger / faglitteratur til børn

Jaguar


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 10. okt. 2018

Et par flotte fagbøger om to af de største og stærkeste kattedyr i verden. For 7-9-årige.

I bøgerne "Jaguar" og "Puma" lærer man om de to imponerende rovdyr: Hvor i verden de lever, hvordan de jager, hvad de spiser, hvordan de passer deres unger og hvilke fjender de har. Der er stikordsregister og henvisning til bøger og YouTube, hvor man kan læse/se mere. Teksten er skrevet med store typer, og der er fotos og faktabokse på alle opslag, som supplerer og uddyber teksten. Sværhedsgraden er lettal 14-15. Bøgerne udgives i serien "Min første fagbog", og på forlagets hjemmeside kan man hente elevopgaver til bøgerne.

Et par flotte fagbøger, der er velegnede både til fritidslæsning og til brug i forbindelse med faglig læsning i skolen. Indholdsmæssigt er der en fin balance mellem fascinerende faktaoplysninger om, hvor hurtigt en jaguar kan løbe, eller hvor langt en puma kan springe, og mere problematiserende kapitler om pumaen og jaguaren som truede dyr, der bl.a. jages illegalt pga. deres smukke pelse.

Verdens farligste katteAlt om store katte i serien "Læs med Sebastian Klein" handler også om store katterovdyr. Bogen henvender sig til samme aldersgruppe og har ud over dyrefakta også virkelige historier om møder mellem mennesker og dyr. I Alt om store katte kan man både læse og quizze om dyreneVerdens farligste katte i serien "Læs med Sebastian Klein" handler også om store katterovdyr. Bogen henvender sig til samme aldersgruppe og har ud over dyrefakta også virkelige historier om møder mellem mennesker og dyr. I kan man både læse og quizze om dyrene.