Bøger / faglitteratur til børn

Jakob Stegelmanns Troldspejlet : den store troldspejlsbog


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med tv-programmet Troldspejlet.


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 15. okt. 2010

Bogen om tv-udsendelsen Troldspejlet henvender sig til børn fra cirka 12-års alderen. Glade nørder i alle aldre vil dog svælge i bogens mange detaljer.

DRs udsendelse, Troldspejlet, er kult for op til flere generationer af nørder og popkulturjunkier. Jakob Stegelmann regnes nærmest for at være en slags demi-gud i visse kredse, og det er derfor ikke overraskende, at udsendelsen nu har fået sin egen bog i form af et stort, flot billedleksikon. I yderst detaljerede kapitler fortælles der om alt fra Superman og Batman til fantasy, science fiction og manga. Der fortælles om konsolspillets historie, berømte filmmonstre og amerikanske tegneserieforlag. Man møder alle fra Asterix, Lucky Luke og Darth Vader til kampsportsstjernen Jackie Chan og kæmpeaben King Kong. Fra Tolkien til Miyazaki. Layoutet er ekstremt ordrigt, og det er lige før, der er mere tekst i bogen, end formatet egentlig kan bære. Dog er det netop i denne ophobning af detaljer og facts at bogens allerstørste styrke ligger. Et sandt overflødighedshorn af nørdviden. Bogen er rigt og godt illustreret hele vejen igennem. Til sidst fortælles der om Troldspejlet og Jakob Stegelmann interviewes.

Rigt illustrerede billedleksika findes der mange af, men bogen om Troldspejlet er ret unik på det danske marked i kraft at sit emne.

I Troldspejlet tages popkultur yderst alvorligt og således også i denne bog, der kommer flot og grundigt rundt om det omfattende emne. Ethvert børnebibliotek bør have denne bog.


Jyllands-posten

d. 16. okt. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 16. okt. 2010


Politiken

d. 31. okt. 2010

af

af

Søren Vinterberg

d. 31. okt. 2010


Strip!

Nr. 52 (2010)

af

af

Thomas Berger

Nr. 52 (2010)