Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Jakolassens rustning


Beskrivelse


Tegneserie. René er fordrukken og arbejdsløs og drømmer om verdensrummet. Da det viser sig, at han måske er rumtidsagenten Valentin i en anden krop, venter et helt ekstraordinært eventyr.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2016

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 16. juni 2016

Et helt særligt, satirisk og noget anderledes rumeventyr med rumtidsagenterne Linda og Valentin. For unge og voksne læsere.

I de senere år har vi set flere klassiske tegneserier få såkaldte "ekstraordinære eventyr". Både "Splint og Co." og "Lucky Luke" er blevet genfortolket af en lang række dygtige tegneserieskabere, der har fået lov til at boltre sig i seriernes universer uden at skulle bekymre sig om kontinuitet og seriens normale stil og tone. Nu er turen kommet til science fiction-­serien "Linda og Valentin", der normalt skrives og tegnes af Christin og Mezieres, men som her er overladt til Manu Larcenet. Hovedpersonen er dog ikke en af de to rumtidsagenter, men den arbejdsløse svejser, dranker og fritidspoet, René. Det viser sig dog, at han måske faktisk er selveste Valentin i en anden krop, og så går turen ud i rummet.

En herlig tegneserie med kløgt, humor, satirisk bid og en legende tone, der både er helt sin egen og alligevel passer fint ind i serien. Tegningerne er lækre, eventyrlige, humoristiske og skæve, og albummets samfundssatire er fin og skarp. En yderst vellykket genopfindelse af en af mange højt elsket serie.

Joann Sfars skæve streg kan godt minde om Larcenet, der desværre aldrig er udkommet på dansk før.


litteratursiden.dk

d. 14. juli 2016

af

af

Arne Larsen

d. 14. juli 2016

Christin og Mezieres er for længst stoppet med deres fantastiske serie om Linda og Valentin, men nu får verdens bedste tegneserie sit helt eget hyldestalbum. Ligesom det har været tilfældet med blande...


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Kristian Lindberg

d. 24. juni 2016


Jyllands-posten

d. 13. juli 2016

af

af

Jakob Stegelmann

d. 13. juli 2016Informationer og udgaver