Bøger / faglitteratur / øvelser

Jalousi : kunsten at leve med jalousi


Beskrivelse


Brugsbog om jalousi i parforhold. Om jalousi som begreb, reaktioner på følelsen og hvordan man håndtere den. Indeholder eksempler og øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 12. nov. 2014

Er du - eller din partner - jaloux? Her er førstehjælp og forståelse for den pinefulde følelse.

Brugsbog om jalousi i parforhold, skrevet i hverdagsagtigt sprog af to sexologer. Bogens 1. del kommer rundt om jalousi som begreb, om reaktioner på følelsen. 2. del beskriver hvordan man kan glæde sig med sin partner i stedet for at lade jalousien løbe af med sig. Sidste del indeholder nøgler til jalousi, dvs. konkret håndtering af problemet. Der indgår eksempler og øvelser.

Bogen er grafisk vellykket og henvender sig direkte til læseren i du-form. For den jalousiramte er det nok ikke spor for meget, at der forekommer gentagelser og udpenslinger, som andre med mere overskud kan finde lige lovlig langhalmstærskende. Sproget kan forekomme lidt vel ordrigt og dermed lidt knudret, dog letforståeligt.

Der er ikke skrevet mange bøger om dette emne, som imidlertid indgår i rigtig mange bøger om parforhold. I kærlighedens voldJalousi har fokus på voldelige mænd og Jalousi er langt mere favnende og essayistisk i sin stilDer er ikke skrevet mange bøger om dette emne, som imidlertid indgår i rigtig mange bøger om parforhold. I kærlighedens vold har fokus på voldelige mænd og er langt mere favnende og essayistisk i sin stil.