Bøger / faglitteratur til børn

Japan : Nihon


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 24. sep. 2013

Bøgerne om Norge og Japan er en blanding af geografi- og turistbøger for de 12-14-årige. De kan anvendes til at give et signalement af de to lande og ved mindre emneopgaver. Anvendelsen lettes af, at emnerne er klart definerede kapitel for kapitel.

Bøgerne vil rigtig meget i deres beskrivelser af de to lande. De er temmelig tekstrige og når rundt i mange hjørner i beskrivelserne, når det gælder geografi, økonomi, styreform, historie, sprog, sport, mad og meget mere. Sproget er letflydende, undertiden med pudsige svedismer, men bøgerne vil så meget, at der somme tider er tale næsten om en opremsning. For at lette læsningen, er nøgleordene fremhævet med fede typer. Udstyret er i orden, der er mange billeder, nogle lige diminutive nok, supplerende faktabokse, skemaer, kort og sågar en appetitvækker først i bogen i form af en lille krydsordsquiz. Sidst i bogen er der en årstalsliste, men ingen media- eller stikordsliste.

Det er godt 10 år siden, der sidst kom bøger for målgruppen om de to lande, så det er velkomment med bøger om to lande, som er vigtige set med danske øjne.

Bøgerne udfylder et hul i bestanden ved at være så opdaterede i indhold og layout, som man i sagens natur nu kan.