Bøger / faglitteratur

Japan : kultur og historie


Beskrivelse


Japans forhold gennem tiden til nabolandene og de vestlige stater, samt verdensreligionernes og kulturstrømningernes påvirkning af befolkningen gennem tiden og den indflydelse det har på dagligdagen i det moderne Japan.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 5. jan. 2009

Japan er på mange måder et fjernt eksotisk land, som kun få kender. I nærværende bog kan både historie- og kulturhistorisk interesserede få et indgående kendskab til et kompliceret land og dets betydning for den øvrige verden. Bogen kan også læses inden rejsen dertil og vil kunne anvendes i ungdomsuddannelserne.

Japan er, som en af de rigeste nationer, et land med en lang spændende historie. Bogen går tilbage til grundlæggelsen af den japanske nation ca. 300 f. Kr. til de udfordringer, landet står over for i dag med dets tætte forbindelser til USA. Ud over beskrivelsen af de forskellige historiske perioder, hvor landet i perioder valgte at være isoleret fra den øvrige verden, får vi et mangesidet indblik i det japanske centrale tankegods, der omfatter religion, filosofi, kunst og litteratur. Bogen er spækket med gode eksempler på, hvordan love, direktiver, traditioner, livsholdninger m.v. har udfoldet sig i hverdagslivet og været med til at forme den særlige japanske livsholdning og identitet. Forfatteren er svensk diplomat og professor i japanologi. Bagerst er der et japansk-dansk mini-leksikon og supplerende litteratur.

Ingen andre bøger bøger på dansk giver et så omfattende indblik i Japans historie og kulturhistorie.

En overbevisende og indsigtsfuld bog om Japans mange ansigter og dets forhold til den øvrige verden, og skrevet så spændende, at alle kan være med.


1066

Årg. 39, nr. 3 (2009)

af

af

Morten Oxenbøll

Årg. 39, nr. 3 (2009)


Nyt fra historien

Årg. 58, [h. 2] (2009)

af

af

Mads Kristiansen, Annette Skovsted Hansen

Årg. 58, [h. 2] (2009)Informationer og udgaver