Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Japan : skandinavisk strik med japansk inspiration


Beskrivelse


Strikkeopskrifter til 12 nye strikketrøjer med tilhørende muffediser, inspireret af årets og livets gang i Japan, for eksempel solen, karpen, viften, paraplyen, blomsterknopper, rismarker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Andreasen

2008

Marianne Isagers strikdesign er også denne gang af høj kvalitet indenfor den skandinaviske tradition. Det er strik til kvinder, der ønsker beklædning med et touch af godt kunsthåndværk, og som har mod på en strikketeknik, der kræver lidt mere end ret og vrang.

Designeren er delvis bosat i Japan, og det er derfor et naturligt valg at tage udgangspunkt i den inspiration, landet kan kaste af sig. Bogen indeholder 12 bluser og trøjer i tynd uld eller bomuld. De følger månederne, og indledes alle med nogle dejlige fotos af japanske motiver, og en tekst om livet i Japan på den givne årstid. Opskrifterne starter med en strikkeprøve, her i form af en muffedisse. På den måde kan man gøre sig fortrolig med mønster og teknik. Vejledningerne med mønstertegninger og helsides fotos af modellerne er gennemarbejdede og dermed til at gå til for den øvede. Der er dels tale om strik i flere farver og dels om ensfarvet mønsterstrik. Alle med den høje grad af finish, som præger Isagers design. Særlige teknikforklaringer til jaquard og neverkont findes bagest.

Med bogen indtager Marianne Isager et nyt kontinent. Hun har før ladet sig inspirere af fremmede kulturer i fx Inka, 2005 og Strik med inspiration fra Afrika, 2007. Mange teknikker går igen, men udtrykkene bliver forskellige.

Den japanske inspiration til trods er her tale om strikdesign i den bedste skandinaviske tradition med indbyggede udfordringer til de strikkeglade.


Håndarbejde i skolen

Årg. 43, nr. 1 (2008)

af

af

Susan Hovgaard

Årg. 43, nr. 1 (2008)