Bøger / faglitteratur til børn

Japan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. jan. 2019

"Pirater" og "Japan" er to letlæselige fagbøger, fra to forskellige underserier, for alle fra 9 år/ 3. klasse.

Bøgerne hører til serien "Jeg læser", som er letlæselige titler, der er opdelt i underserier. Bogen "Pirater" hører til serien "Dig og din verden". Her kan man læse om sørøvere i gamle dage og få historiske informationer om kendte pirater og sørøvere i Caribien. Man kan også læse om vikinger, der stjal og plyndrede i Norden og således også blev betragtet som en form for pirater. "Japan" hører til serien "Folk og lande" og fortæller om landet samt kendte produkter fra Japan, som danske børn vil genkende. Manga-tegneserier, hjælpsomme robotter, kampsport herunder karate, Pokémon, japanske bilmærker samt fisk og sushi. Desuden kan man læse om og se kejseren, naturen og om byernes omfang. I begge fagbøger er faktabokse og mange fotos.

Bøgerne er farverige med et hårdt og spændende omslag. De har et lixtal på 19-20. Teksterne er velskrevne, og typografien står letlæseligt klart og tydeligt på siden.

Der er flere ældre titler for målgruppen om pirater fx På sørøvertogtSørøvere og Sørøvere. Aktuelle fagbøger om Japan for børn manglerDer er flere ældre titler for målgruppen om pirater fx På sørøvertogt og . Aktuelle fagbøger om Japan for børn mangler.