Bøger / faglitteratur / opskrifter

Japansk hverdagsmad


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på traditionelle japanske retter. Med kapitler om japanske manerer, spisepinde, knive og andre redskaber, samt forfatterens erindringer omkring retter, særlige ingredienser og andet omkring madkulturen i Japan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 18. nov. 2013

Bogen henvender sig til dem, der gerne vil prøve at lave japansk hverdagsmad selv.

Kondo er uddannet kok og opvokset i Danmark med japansk madlavning, hans far er japaner og kok. Kondo kender både den danske og japanske restaurationsbranche, og vil herfra videregive den japanske mad til danskerne, tilpasset de danske smagsløg. Der er en del ingredienser, der nok vil være ukendte for de fleste danskere, og der er en lille forhandlerliste i bogen. Desværre kun med adresser i København, på Nordsjælland og Fyn. Bagest i bogen er en ordliste med de japanske ingredienser. Kogebogen er anderledes opbygget end mange danske kogebøger, da man har andre spisetraditioner i Japan. I Danmark serverer man ofte en slags kød med en eller flere slags grønt og kartofler/pasta eller ris, der passer til. I Japan er det almindeligt at servere mange slags kød og grønt til ét måltid, der ikke nødvendigvis skal passe sammen. Og ris til alle måltider. Her i bogen lærer vi om svin, manerer, spisepinde, ris, nudler, processer, oksekød, fisk & skaldyr, kylling, desserter og diverse småretter. De fleste opskrifter virker let tilgængelige; hvis ellers man kan skaffe de rigtige ingredienser. Desværre er der ikke angivet alternativer til de specielle ingredienser, hvilket kunne have været meget anvendeligt.

Af andre bøger med japansk madlavning findes fx Frederik Jensens Wabi sabi, 2013, og Easy japansk kogebog, 2008, af Emi Kazuko.

En inspirerende og let tilgængelig kogebog med japansk hverdagsmad.