Bøger / skønlitteratur / digte

Japanske kærlighedsdigte


Beskrivelse


Japanske digte med kærlighed som tema. I bogen tillige biografiske oplysninger om forfatterne og en introduktion til de klassiske digtformer: waka, haiku, senryu og tanka.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 10. sep. 2014

Alle lyrikinteresserede vil glæde sig over denne bog, der tillige kan være til inspiration for de mange, der selv forsøger sig med haiku.

Niels Kjær har i en årrække beskæftiget sig med japansk poesi og har oversat en række klassiske japanske digtere, senest Under høstmånens stråler af Matsuo Basho. I nærværende samling giver Kjær en kort introduktion til de klassiske japanske digtformer: waka, haiku, senryu og tanka. Ikke mindre end 37 forskellige digtere, både klassiske og nutidige, er med i antologien, og de præsenteres bagerst med en lille biografi. Der er således meget spændende at finde i denne lille uprætentiøse bog, hvori digtene er trykt med behagelige store bogstaver. Den lille introducerende bagsidetekst fortæller, at bogen indeholder "knap 100 af de smukkeste japanske kærlighedsdigte fra før og nu".

Bo Lille har netop udgivet Haiku - håndbog. Arne Herløv Petersen har også beskæftiget sig meget med japanske haikudigte og udsendt en række oversættelser.

En bredt anvendelig samling af japanske kærlighedsdigte, blandt andet i haikuform.