Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Japanske strikkemønstre : 260 elegante mønstre


Beskrivelse


En strikkebog med 260 japanske strikkemønstre med detaljeret diagram til hvert af mønstrene, samt opskrifter til huer, tørklæder m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 28. aug. 2018

En strikkebog med 260 japanske strikkemønstre for de mere erfarne strikkere.

Denne japanske strikkebog er ifølge forlaget en international bestseller. Forfatteren er en anerkendt japansk strikdesigner igennem 20 år. Bogen indholder 260 mønstre med originale maskesammensætninger og mange variationer. Her er, udover de mønstre strikkerne selv kan sammensætte, også opskrifter på små projekter som huer, vanter og tørklæder. De første ca. 20 sider består af intro, symboler, diagrammer osv. Resten af bogen er mønstre og diagrammer til opskrifterne. Bogen er oversat til dansk fra den engelske udgave, som Gayle Roehm står bag. Den japanske originaludgave er fra 2015 og den engelske fra 2017.

En flot og velkomponeret strikkebog med japansk udgangspunkt, der viser rigtig mange flotte mønstre, snoninger, kanter osv. De mange varianter vises i forskellige farver, der giver bogen et flot visuelt præg. Bogen er primært for de erfarne strikkere.

Forfatteren har tidligere udgivet samlinger af strikkemønstre; dog ikke på dansk. Der findes enkelte strikkebøger med japansk inspiration, fx Japan, der også er for de mere erfarne strikkere, men det er den første samling af deciderede japanske strikkemønstre på dansk.