Bøger / faglitteratur

Japonisme : ikigai, skovbad, wabi-sabi og meget mere


Beskrivelse


En appetitvækker til japansk livsvisdom, sædvaner, traditioner, ceremonier, livsstil og madkultur. Med forklaring på begreber som ikigai, wabi-sabi, kintsugi, shinrin-yoku og ikebana.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. juni 2018

Introduktion til japansk livsvisdom, sædvaner, traditioner, ceremonier, livsstil og madkultur. Til interesserede i japansk levevis.

Erin Niimi Longhurst, japansk-britisk forfatter og blogger, har taget den japanske livsvisdom og levevis til sig, som hun mener giver et afbalanceret liv med harmoni og lykke. Mens hun fortæller om sin japansk inspirerede hverdag forklarer hun japanske begreber som Ikigai - indre motivation og formål, Wabi-sabi - skønheden ved det ufuldendte og flygtige, Kintsugi - at finde skønhed i det ufuldendte, Shinrin-yoku - næret af naturen, Ikebana - kunsten at arrangere blomster, Kaizen - at stræbe efter forbedring. Bogen falder i tre dele: Det, det nærer hjerte og sind, det, der nærer kroppen, og om udvikling af vaner. Bogen indeholder japanske madopskrifter.

En smuk og indbydende appetitvækker til japansk mindfulness og levevis, med æstetisk smukke illustrationer, og ordsprog, der indfanger den japanske livsfilosofi. Bogen kan også fint læses som en introduktion til japansk tankegang og traditioner forud for en rejse dertil.

IkigaiKaizen handler om japanske metoder, filosofier og øvelser til et langt og lykkeligt liv ved at finde sin ikigai. Kaizen rummer praktiske øvelser i at tage små skridt til personlig forandringIkigai handler om japanske metoder, filosofier og øvelser til et langt og lykkeligt liv ved at finde sin ikigai. rummer praktiske øvelser i at tage små skridt til personlig forandring.