Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Jasmin og den gyldne nøgle


Beskrivelse


Billedbog. Mens sultanen er bortrejst bliver ansvaret for hans palads og dets rigdomme overladt til Jasmin og Aladdin. Samtidig ventes fornemt besøg, og paladset skal stråle. Den opgave løser aben Abu på sin helt egen måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 30. mar. 2009

En bog for alle prinsesser i alderen 4-6 år. Det velkendte Disney-koncept behøver ikke yderligere formidling, bogen får ikke lov at at stå længe ubenyttet i billedbogskrybben.

Bogen er der den sjette titel i serien Disney prinsesser. På engelsk er de udgivet som Castle Books. Det er en meget dækkende betegnelse, for bogen er udformet som et hus/slot, og når omslagets fløjdøre bliver åbnet, giver de læseren adgang til paladsets gemakker og afslører alt, hvad der sker fra kælder til kvist blandt tjenestefolk og herskab. Mens sultanen er bortrejst, bliver ansvaret for slottet og dets rigdomme overladt til Jasmin og Aladdin. Samtidig ventes fornemt besøg, og Jasmin beslutter at slottet skal stråle. Det hører aben Abu, og han løser opgaven på sin helt egen måde. Illustrationerne er udført i den sædvanlige, farvestrålende Disney-stil, og historien er på genrens præmisser ganske underholdende. Omslaget er meget flot og iøjnefaldende med klare farver i røde og lilla nuancer og glimmereffekt.

Form og indhold ligner ligner de andre titler i serien Disney prinsesser og Disney-koncernens bogudgivelser i øvrigt.

Uforpligtende underholdning til en halv times hyggestund med oplæsning og til et par timers selvstudium af en historie, der foregår i et univers de fleste børn allerede er fortrolige med.Informationer og udgaver