Bøger / faglitteratur / biografier

Jean Voigt : lyset rammer selv det unævnelige


Beskrivelse


om Jean Voigt (1940-1996) - modeskaberen, skrædderen, scenografen, kunstmaleren. Om hans haute couture og scenografi, og om en kreativ og excentrisk person med op- og nedture.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. nov. 2010

Denne store overdådige bog om Jean Voigt - modeskaberen, skrædderen, scenografen, kunstmaleren m.m. - henvender sig til dem, som er interesseret i haute couture og scenografi, og selvfølgelig også i at læse om en kreativ og excentrisk person og hans liv med alle op- og nedturene.

Maria Sander, som var Jean Voigts samlever og muse og som selv er designer, er forfatter til denne bog. Hun fortæller om hans barndom, hvor hans smag og stil mødte megen modstand fra især faderens side, mens mormoderen forstod ham. Som ung forlod han Danmark med ordene "Danmark er for småt" og tog til Paris. Her skabte han sig en karriere inden for modeverdenen med ansættelse i store modehuse, indtil han kom tilbage til Danmark, hvor han var blevet bedt om at lave kostumerne til en forestilling på Det Kongelige Teater. Det blev til flere teaterforestillinger med overdådige kostumer, mange vil sikkert huske hans kostumer fra "Svend, Knud og Valdemar". I sine sidste år koncentrerede han sig mere om maleriet, indtil han døde i 1996. Bogen er ligesom Jean Voigt overdådig. Den er trykt på skinnende sølvgråt papir, den er rigt illustreret, og de fleste af billederne er også holdt i grå-sorte toner. Maria Sanders sprog er meget svulmende og billedrigt, så meget, at jeg synes at fortællingen om Jean Voigt næsten bliver væk.

Vi har ikke andet på dansk om Jean Voigt.

Bogens layout, form og sprog betyder, at jeg tror bogen mest henvender sig til de største biblioteker, og til dem, som virkelig er interesserede i scenografi og mode.


Jyllands-posten

d. 26. nov. 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 26. nov. 2010


Information

d. 7. jan. 2011

af

af

Anne Middelboe Christensen

d. 7. jan. 2011


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 17. nov. 2010