Bøger / faglitteratur

Jeg elsker mig : en guide til større selvværd, mere mod og personlig styrke


Beskrivelse


På basis af personlige anekdoter, eksempler fra forskningen og reflektionsøvelser viser forfatteren i denne selvhjælpsbog vejen til hvordan man skifter skammen ud med større selvværd, mod og personlig styrke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 30. juni 2015

Jeg har fået nok! Sådan lyder det, når man tager det første skridt på vejen fra skam til selvværd. Den skotske selvhjælpsguru David R. Hamilton præsenterer øvelser til at smide skammen og styrke selvværdet. For lægfolk med interesse i positiv psykologi og ønske om selvudvikling.

Ph.d. i organisk kemi David R. Hamilton har forfattet en række bøger om forholdet mellem krop og sind. Hans kongstanke er, at sindet kan ændre kroppens grundlæggende fysiologi, og at positive tanker og taknemmelighed dermed kan give en sundere krop og et gladere liv. Denne populærvidenskabelige selvhjælpsbog sætter rammen for skiftet væk fra skam og til et bedre selvværd, mere mod og personlig styrke. Hamilton leverer drypvis gennem bogen personlige anekdoter, der eksemplificerer den bagvedliggende forskning. Bogens talrige øvelser, der overvejende involverer skrivning som terapi, leder trinvis læseren gennem forvandlingen fra "Jeg er ikke nok" over "Jeg har fået nok" til "Jeg er nok"!.

Fin balance mellem personlige anekdoter, (neuro-)videnskabelig teori og refleksionsøvelser. Hamilton har styr på sin hjernekemi, og han væver på spændende vis sine egne erfaringer ind i en forskningsmæssig ramme.

Minder i sit videnskabelige afsæt om de populære Skam - medfødt og tillærtGlem hvad andre tænker og Glem hvad andre tænker. Denne bog er sprogligt lettere at gå til og udmærker sig ved at have mange praktiske øvelserMinder i sit videnskabelige afsæt om de populære Skam - medfødt og tillært og . Denne bog er sprogligt lettere at gå til og udmærker sig ved at have mange praktiske øvelser.