Bøger / faglitteratur / mønstre

Jeg elsker patchwork


Beskrivelse


Vejledning og gode råd om patchwork, samt teknikker og opskrifter til tolv tæpper hver med sit særlige mønster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 25. aug. 2015

For den mere erfarne ud i patchwork-håndværket er her en bog med 12 tæppedesigns i enkel og skandinavisk stil.

Alle de 12 tæppe-designs er lavet ved brug af de specielle patchwork-linealer, og det kræver det rigtige udstyr at lave tæpperne, som alle er syet på maskine. Hvert design indeholder en introduktion, materialer, værktøj, udskæring, fremgangsmåde og alternative farveversioner og er ledsaget af diagrammer og mange flotte fotos. Afslutningsvis har bogen et afsnit om udstyr og enkelte syteknikker. Denne bog er ikke for nybegyndere, og den har ikke et afsnit omkring basisteknikker. Det er forfatterens første bog, men nogle kender hende måske fra Frihuset på TV2, hvor hun syede live i 2013.

Stoffet i de 12 designs er primært ensfarvede eller holdt i få forskellige stoffer, og dermed fremstår tæpperne mere enkle og rolige end de traditionelle patchwork-tæpper. En flot bog med inspiration til mange timer i syværelset for dem, der har lyst til at fordybe sig i håndværket.

Patchworktæpper og den amerikanske borgerkrig, 2013 indholder også tæppedesigns, men de fleste patchworkbøger indeholder designs på mange andre ting end tæpper og er ikke i denne enkle stil med få farver.