Bøger / faglitteratur til børn

Jeg er bager


Beskrivelse


Billedbog. Nybagt brød smager dejligt, men hvordan bager man egentlig et brød? Læs om alle de ting bageren bruger i sit arbejde. Mel, mælk, sukker, kageforme og den store bageovn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 20. okt. 2009

To lettilgængelige fagbilledbøger om at være bager og pilot for børn fra 3 år. Kan anvendes til emnearbejde i daginstitutioner og indskolingens yngste klasser.

Slegers har tidligere udgivet billedbøger om at være postbud, lærer, frisør, politibetjent, brandmand og tandlæge. Denne gang er turen kommet til arbejdet som bager og pilot. Begge bøger tager udgangspunkt i de mindstes interesse i emnerne, nemlig nybagt brød og en flyrejse sydpå. Derefter hører man lidt om tøj og arbejdsredskaber, samt processen omkring at bage et brød og flyve et fly. Slegers er en produktiv flamsk billedbogsforfatter, der især beskæftiger sig med velkendte ting fra de mindstes univers, som fx dyr, sanser og hverdag. Derudover har hun skrevet bøgerne om Noa og Nanna. Bøgerne udmærker sig med sit lettilgængelige sprog og sit enkle fokus, som er spændende uden at være alt for teknisk. Illustrationerne er Slegers' typiske rundhovedede figurer i stærke farver.

Der er udkommet to lignende bøger Med piloten på arbejde, 2009, fra 6 år og Med bageren på arbejde, 2009, fra 5 år. Slegers' bøger er stort set de eneste af nyere dato, der beskriver forskellige professioner helt ned til en målgruppe fra 3 år.

To lette billedbøger om at være bager og pilot. Serien udmærker sig ved sit enkle sprog og fokus, samt ved stort set at være den eneste af sin slags for den yngre del af billedbogspublikummet.Informationer og udgaver