Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg er den skyldige : krimi


Beskrivelse


Krimi. Politiassistent Lucy Kiehl er netop flyttet tilbage til hjembyen Aarhus. Hun kastes ind i efterforskningen af et brutalt drab på en plejehjemsbeboer. Kort tid efter sker der endnu et drab, og panikken breder sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 28. juni 2018

Spændende debutkrimi om den unge politiassistent Lucy Kiehl og hendes arbejde for at opklare et brutalt mord på en plejehjemsbeboer i Aarhus. For læsere af danske krimier a la Elsebeth Egholm.

Marianne Monteau (f. 1965) er uddannet læge og har bl.a. arbejdet som afdelingslæge og som rådgiver i lægemiddelindustrien. Nærværende udgivelse er hendes litterære debut og handler om den unge politiassistent Lucy Kiehl, som netop er flyttet tilbage til hjembyen Aarhus for at arbejde i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Allerede på første dag kastes hun ind i efterforskningen af et drab på en plejehjemsbeboer, som er blevet myrdet på yderst makaber vis. Kort tid efter sker der endnu et drab og panikken breder sig, da det viser sig, at det er den samme morder. 2. del i serien om Lucy Kiehl forventes at udkomme ultimo 2018.

Velskrevet krimi, hvis force ligger hos den nuancerede skildring af hovedpersonen, hvor interessen holdes fanget af, at man som læser langsomt får indsigt i hendes fortid. Desværre virker de andre personer lidt flade og klicheagtige. Bogen er let at læse og holder et godt flow, og som læser er man generelt fint underholdt undervejs. Den formår dog ikke for alvor at bidrage med noget nyt til genren, men placerer sig midt i den store mellemklasse.

Andre forfattere der skriver i samme genre og bruger Aarhus som ramme er fx Elsebeth Egholm og Inger Gammelgaard Madsen.