Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg er fodbold


Beskrivelse


Den svenske fodboldsspiller Zlatan Ibrahimović (f. 1981) beretter om sin fodboldkarriere fra 1999 til 2018. Med interviews med nogle vigtige personer i Zlatans fodboldliv. Bl.a. Patrick Viera, Henrik Larsson og Andrea Pirlo.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 16. nov. 2018

Coffee-table-book om fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic. Alle fans og fodboldelskere kan læse med og nyde de mange billeder af en af alletiders største fodboldspillere.

Bogen er en kronologisk gennemgang af Zlatans karriere fra starten i Rosenborg til opholdet i Manchester United, tiden på det svenske landshold og skiftet til amerikansk fodbold. Hvert kapitel beskæftiger sig med en klub. Kapitlerne er alle krydret med billeder og interviews med trænere, Zlatan selv, medspillere og andre tæt på Zlatan. Det gennemgående tema er Zlatans vilje til at vinde og konsekvenserne derved. Siderne er alle trykt på sort papir med hvid skrift. De sidste 50 sider er med masser af fakta og statistik om Zlatan. Bogen vejer 1,7 kilo.

Der er ingen falsk beskedenhed i hverken titel eller indhold, når Zlatan fortæller om sin imponerende karriere. Indholdet er ærligt og ligefremt, når det gælder fodboldmennesket Zlatan. Den private side hører vi ikke så meget om, og hans historie foldes ikke helt overbevisende ud. Fokus er mere på det flotte layout end på indholdet, hvor de interviewede personers beretninger ofte står uimodsagte. Bogen er grafisk sat rigtig flot op, mens historierne for mange vil være kendt stof. Det er dermed ikke en fortsættelse af Jeg er Zlatan Ibrahimović, men mere en flot bladrebogJeg er Zlatan Ibrahimović.

Mit VM om Diego Maradona er en fodboldbog i samme genre.


Jyllands-posten

d. 14. jan. 2019

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 14. jan. 2019


Information

d. 9. nov. 2018

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 9. nov. 2018


Information

d. 9. nov. 2018

af

af

Bo Kampmann Walther

d. 9. nov. 2018Informationer og udgaver