Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Jeg er hjemme!


Beskrivelse


Billedbog. Morris Muldvarp er på vej hjem, men kan ikke finde sine briller.Han prøver at finde vej uden briller, men ender med at besøge kaninerne, uglerne, pingvinerne og krokodillerne. Finder Morris mon hjem og finder han sine briller igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 29. aug. 2017

Morris Muldvarp er på vej hjem, men kan ikke finde sine briller. Han kommer mange forkerte steder hen, men til sidst finder han hjem - og brillerne har hele tiden siddet i hans pande! Humoristisk billedbog for 3-5-årige.

Morris Muldvarp har fri fra arbejde og glæder sig til at komme hjem til sin familie. Han kan ikke finde sine briller, men på billedet kan man se, at de sidder i panden på ham. Han beslutter sig for at grave sig hjem uden briller. Han stikker hovedet op mange steder, og tror han er hjemme; hos kaninerne, uglerne, pingvinerne og krokodillerne. Han er ved at give op, men så kan han dufte den velkendte duft af ormenudler. Han har fundet hjem! Jarvis har tidligere udgivet billedbogen Bertils benhårde bisser.

Sjov bog med repeterende handling, hvor det til sidst afsløres hvad læseren hele tiden har vidst; at brillerne er lige i muldvarpens pande. Charmerende illustrationer i en collagelignende stil, i en blanding af oliefarver, akvarel og blyant. Der er sjove små detaljer i illustrationerne; fx er husbandet i restauranten, hvor muldvarpen arbejder, billerne "The beetles".

Minder i sine gentagelser og humor om Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hovedDa T-Rex tabte sine briller, selvom denne bog ikke har helt samme klassikerpotentiale. Da T-Rex tabte sine briller er en anden bog om at miste sine briller, og de genvordigheder det kan afstedkommeMinder i sine gentagelser og humor om Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved, selvom denne bog ikke har helt samme klassikerpotentiale. er en anden bog om at miste sine briller, og de genvordigheder det kan afstedkomme.