Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg er nummer fire


Beskrivelse


Science fiction. 15-årige John Smith er sammen med andre flygtninge ankommet til Jorden fra planeten Lorien, der er blevet angrebet af de grusomme mogadorianere. Sammen med sin livvagt, Henri flygter han fra by til by, indtil de kommer til byen Paradise, hvor John bliver forelsket i Sara, der intet kender til hans identitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 21. feb. 2013

Denne bog henvender sig til både science fiction- og fantasylæsere. Bogen vil både interessere piger og drenge fra 12 år. Den fængende forside af en ung mand med selvlysende hænder antyder fint bogens indhold af science fiction og paranormalitet.

Forfatterens debut på det danske bogmarked. Denne science fictionbog er utroligt spændende og dramatisk. Det er ikke hardcore science fiction. Tiden spildes da heller ikke med videnskabelige og tekniske forklaringer på begivenhedernes gang, og det er heller ikke bogens ærinde. Her drejer det sig om at fortælle en romantisk og medrivende historie, der inkorporerer stigende spænding og voldsom og intens action, der flere gange efterlader læseren helt forpustet. Sproget er letflydende, dramatisk, beskrivende og med gode replikskifter i et velklingende og ungdommeligt sprog. Personerne er troværdigt skildret og fungerer fint i dette intense drama. Hovedpersonen er den 15-årige menneskelignende John Smith, der sammen med sin livvagt og andre overlevende er flygtet fra planeten Lorien, der er blevet invaderet af de grusomme mogadorianere. 3 lorianere er allerede dræbt - John er nummer fire.

Vil man have mere spænding skal man læse Suzanne Collins' science fiction trilogi The hunger games. Her er ingen rumvæsener - men en barsk fremtid.

Det er en meget spændende, dramatisk og actionfyldt historie, der afvikles i et hektisk og hæsblæsende tempo, der efterlader læseren med åndenød og hjertebanken. Den skal nok finde sine begejstrede læsere.