Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg er pilgrim


Beskrivelse


En uhyggelig mordsag fører en tidligere topagent på sporet af en terrorist, Saraceneren, som planlægger at gennemføre et omfattende og ustoppeligt biologisk angreb på USA.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. juni 2017

11. september 2001 lærte vesten, at terror kan se forskellig ud og ramme overalt. Denne stort anlagte thriller kredser om frygten for et biologisk angreb. Primært for et mandligt publikum med smag for ikke helt urealistiske superhelte.

En tidligere amerikansk agent, Pilgrim, kommer under en almindelig mordsag i USA på sporet af en ensom arabisk terrorist, Saraceneren, der er på vej til at gennemføre en omhyggelig gennemtænkt plan om at sprede en vaccineresistent virus i USA. Indicierne er klare, men detaljerne i planen og terroristens identitet ukendt, så det bliver en næsten umulig opgave af forpurre den, inden en stor del af verdens befolkning rammes af dødbringende sygdom.

Hayes skriver godt og ligefremt, men også lidt fladt refererende. Han veksler mellem at skrive gennem Pilgrims øjne og lade Pilgrim genfortælle. Han slipper ikke altid godt fra at introducere nye handlingstråde naturligt, men bogen fungerer filmisk godt. Han koncentrerer sig om detaljen og er en god researcher. Han har fint styr på handlingen, som han folder ud, men han fortaber sig også i sidehandlinger, og bogen virker rigeligt lang.

Selvom han ikke lider af hukommelsestab er hovedpersonen i "Pilgrim" ligesom Jason Bourne i "Bourne trilogien" en mand uden fortid, og bogen henvender sig til samme publikum som Ludlums.


litteratursiden.dk

d. 3. aug. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 3. aug. 2017

Toptunet thriller med historisk perspektiv fra den højspændte kolde krig frem til nutidens terror trussel. Tænk på agent 007, Jason Bourne, Manden fra Berlin, Natportieren og BLEND, så har du en idé o...


Politiken

d. 7. sep. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. sep. 2017


Weekendavisen

d. 21. juli 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 21. juli 2017