Bøger / skønlitteratur / digte

Jeg er så lyserød men jeg er også gud : digte


Beskrivelse


Digte. Digterjeget reflekterer over livet, kærligheden og poesien, som er den røde tråd gennem hele samlingen, der bearbejder en virkelighedsopløsning og antager nye former.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 21. okt. 2011

Til litteraturinteresserede, der gerne følger med i ny, dansk lyrik.

Lyriksamlingen indgår i den nyeste serie hæfter fra Jorinde & Joringel og har samme grafiske udformning. Af den medsendte forfatterinformation, som også kan findes på forlagets hjemmeside, fremgår, at forfatteren Bue P. Peitersen med dette hæfte får sin bogdebut. Og det er en broget verden, Peitersen åbner for med sine små, kompakte digte, der ikke følger en bestemt form, om end der dog også bevidst arbejdes med det konkrete udtryk på siden, hvor digtene kan være fx aflange eller stå parallelt. For nogle af personerne går livet sin skæve gang med hjemlig hygge, og de danderer den med cola og det, der er stærkere. Digterjeget, der optræder, reflekterer over livet, kærligheden og poesien, som er den røde tråd gennem hele samlingen, der bearbejder en virkelighedsopløsning og antager nye former.

Vi skal ud i de vildere og abstrakte egne af lyriklandskabet for at finde "noget, der ligner", men et bud kan være Henrik Have.

En spændende og ambitiøs debut, der vil finde genklang blandt bibliotekets interesserede lyriklæsere.