Bøger / faglitteratur til børn

Jeg er sygeplejerske


Beskrivelse


Billedbog. Sygeplejersker passer syge mennesker. De måler bl.a. temperaturer, lægger bandager på og giver medicin. Læs mere om hvad en sygeplejerske laver, hvilket tøj de har på og hvilket udstyr, de bruger i deres arbejde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 22. mar. 2012

Billedbog i velkendt serie, der informativt beskriver arbejdet som sygeplejerske. Brugsbog der er velegnet til snak om jobs, sygehus og sygdom. Fra 4-6 år.

12. bind i rækken med titelbegyndelsen "Jeg er" om forskellige jobs, der spænder lige fra skraldemand og lærer til astronaut. I denne beskrives en sygeplejerskes job på et sygehus lige fra påklædning og udstyr som blodtryksmåler, medicin og bandager til behandling af patienter med harmløse sygdomme som feber og brækkede ben. Illustrationerne er, som i resten af serien, i Slegers' velkendte runde og joviale streg. Jeg synes, der er et misforhold mellem de naive og simple illustrationer og den mere komplicerede tekst. Min medlektør på 4 år påstod hårdnakket, at flasken i sygeplejerskens hånd på forsiden ikke er medicin men shampoo, og jeg giver hende ret. Der mangler simpelthen detaljer i illustrationerne, og bogen bliver hurtig lidt kedelig, da tekst og billedside ikke er på samme niveau. Forfatter er kendt fra en række gode pege- og billedbøger fx serierne om Noa og Nanna.

Andre billedbøger, der beskriver jobs er fx serien Læs om jobs af Butschow. Kalle og Palle på arbejde, 2008 beskriver med humor en række jobs. Begge beskriver en sygeplejerskes arbejde.

Udmærket informativ men lidt kedelig billedbog om at være sygeplejerske. Illustrationer og forside signalerer pegebog, mens den mere fyldige tekst først er egnet fra 4 år. Billedbøger om jobs er efterspurgte, og denne går fint i tråd med de øvrige i serien.Informationer og udgaver