Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg forsvinder i mørket : en kvindes utrættelige jagt på Golden State Killer


Beskrivelse


Om true-crime-journalisten Michelle McNamaras (1970-2016) efterforskning af en uhyggelig serievoldtægtsmand og seriemorder, som var berygtet under navnet "Golden State Killer" i Californien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. nov. 2019

Superspændende true-crime-dokumentar om en stålfast kvindes efterforskning af en uhyggelig serievoldtægtsmand og seriemorder, som blev berygtet under navnet "Golden State Killer" i Californien. Guf for dig som sluger dokumentarer om virkelige kriminalsager.

"Du vil være tavs for altid, og jeg forsvinder i mørket". Sådan lyder en skræmmende slutreplik fra en voldtægtsmand og morder, da han forlader et af sine talrige gerningssteder i 1970'erne og 1980'erne. Over en 10-årig periode spreder gerningsmanden, som får tilnavnet "Golden State Killer", rædsel og ødelagte liv omkring sig. 20 år efter er morderen stadig på fri fod. Journalisten Michelle McNamara (1970-2016) gribes af sagen og starter sin egen årelange efterforskning. Bogen er i tre dele. Første del dokumenterer den efterforskning McNamara præsterer. I anden del besøger hun sammen med polititeknikeren Paul Holes den eftersøgtes mange gerningssteder. Bogen bygger på Michelle McNamaras artikelserie, men hun dør inden morderens identitet blev afsløret 24. april 2016. Bogens tredje del er en kort afrunding af sagen efter McNamaras død.

Fængslende og fascinerende true-crime, som er ligeså spændende og underholdende som var det en rigtig god krimi. Trist at Michelle McNamara døde inden hun høstede gevinsten af sin imponerende efterforskning.

Om jagten på en anden seriemorder fx Døden i Belmont.


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 16. jan. 2020

Yderst spændende bog fra virkelighedens Californien, hvor en beslutsom kvinde efterforskede sager begået af en serievoldtægtsmand og morder mange år efter, de havde fundet sted. I tiden mellem 1976 o...