Bøger / skønlitteratur til børn

Jeg går i børnehave


Beskrivelse


Billedbog. Lisa går i børnehave. Henne i børnehaven laver hun mange ting. Pædagogen læser en bog højt for børnene, og Lisa leger med de andre, er på toilet, spiser mad, er i sandkassen og laver fingermaling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 23. mar. 2018

Hvordan er det at være et barn i børnehavealderen? Det illustreres i de to nye billedbøger "Jeg går i børnehave" og "Jeg bliver vred og glad". For børnehavebørn på 3-5 år.

I "Jeg går i børnehave" følger man Lisa en dag i børnehaven. Henne i børnehaven læser pædagogen en bog højt, Lisa leger med de andre børn, er på toilettet, spiser mad og laver fingermaling. I "Jeg bliver vred og glad" er Gustav en tur på legepladsen, hvor oplever nogle ting, der får følelserne i spil. Han bliver fx vred, da nogen ødelægger hans sandslot og stolt, da han klatrer op i klatrestativet. Begge bøger har halve sider indimellem siderne. De halve sider skaber små forløb og kobler situationer sammen. Slegers er bl.a. kendt for sine billedbøger om Noa og Nanna.

Bøgerne er i sædvanlig Slegers-stil med de karakteristiske tegninger med knald på farverne og runde former. Historierne er fortalt via Lisa og Gustav og beskriver dagligdagssituationer for børn i børnehavealderen. Bøgerne kan danne udgangspunkt for en snak mellem børn og voksne om hverdagens udfordringer og begivenheder. De halve sider er en sjov måde at illustrere, at der sker mange forskellige ting for et barn i løbet af en dag.

En anden bog om børns mange følelser er fx Den lille bog om store følelserLaura går i børnehave - en bog med flapper og en om at gå i børnehave er fx Laura går i børnehave - en bog med flapperEn anden bog om børns mange følelser er fx Den lille bog om store følelser og en om at gå i børnehave er fx .Informationer og udgaver