Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg giver dig mit ord


Beskrivelse


Molly synes, at klassekammeraten Atle er ret creepy. Han siger aldrig noget og gemmer sig bag sit lange hår. Da eleverne i 9. klasse skal give hinanden julegaver, finder Atle på noget helt særligt til Molly.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 21. sep. 2016

Molly og klassekammeraterne i 9. klasse bliver tvunget til at give hinanden julegaver. Molly får en mystisk gave af Atle, som er en ret creepy fyr. Medrivende og kort ungdomsbog om kærlighed, følelser, veninder og alt det der i mellem. For især piger fra 13 år.

Molly glæder sig til at få overstået 9. klasse. Hun tager sin håndbold seriøst, elsker sin familie men klassekammeraterne er sgu for mærkelige ind i mellem. Mone og Laura har bestemt sig for at være specielle. De klipper deres tøj i stykker, maler sig i ansigtet og læser Strunge. Drengene går mest op i at sidde foran en skærm og vil ikke rigtigt noget med deres liv. Atle holder sig for sig selv og siger aldrig noget. Da han finder på en helt speciel julegave til Molly, ved hun ikke rigtigt hvad hun synes om det.

Rigtig god og kort hverdagsberetning om livet som ung. En lille medrivende og nutidig fortælling. Den er skrevet i et letlæst sprog, men der er stadig plads til at lege med både form og ord. Den danske forfatter har tidligere udgivet flere bøger for børn og unge.

Generelt kan titlerne i forlagets "Zoom on" serie anbefales. Man kan også finde en rigtig god beskrivelse af rollerne i en 9. klasse i fx Flyv højt af Katarina von Bredow.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 69, nr. 8 (2016)