Bøger / skønlitteratur til børn

Jeg har jo sagt kom hjem!


Beskrivelse


Billedbog. And glæder sig til at hænge ud med sin nabo Bjørn, men Bjørn vil på fisketur alene i en hel uge. Men er det nu så sjovt for Bjørn at være helt alene på tur og stakkels And. Kan han være helt alene?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 6. feb. 2018

Endnu en dejlig billedbog til højtlæsning for 3-6-årige om de to skøre og skønne naboer And og Bjørn, der er så forskellige, men alligevel nyder hinandens selskab, denne gang på fisketur.

Der er tidligere kommet 2 andre titler om de to meget forskellige naboer And og Bjørn, hvor And er den superaktive og sociale og Bjørn er den stille type, der gerne vil være lidt alene. En dag beslutter Bjørn at tage på fisketur helt alene, og han glæder sig til freden og roen ude i naturen helt i sit eget selskab. Men turen går ikke helt som planlagt, og så bliver han faktisk en lille bitte smule glad, da And næsten ikke kan bære ensomheden og drager ud i skoven for at finde Bjørn. Forfatter Jory John har kun tidligere udgivet de to foregående titler om And og Bjørn på dansk, hvorimod illustrator selv har skrevet og illustreret en del oversatte billedbøger bl.a. Stormhvalen.

Skønne billedbøger fulde af udtryk, hvor de klare varme illustrationer fungerer rigtig godt sammen med den enkle tekst, der på finurlig vis er fuld af humor. Her er mulighed for dialogisk læsning for børn i alderen 3-6 år.

Det skønne ved denne billedbog og de to tidligere titler er fokus på, at vi kan være forskellige. Nogle er stille og nogle er knap så stille. En lignende enkel og humoristisk tilgang er svær at få øje på, men i Forglem mig ejDe nye naboer finder man emnerne venskab og savn, og i De nye naboer kan man læse om naboer, fordomme og venskabDet skønne ved denne billedbog og de to tidligere titler er fokus på, at vi kan være forskellige. Nogle er stille og nogle er knap så stille. En lignende enkel og humoristisk tilgang er svær at få øje på, men i Forglem mig ej finder man emnerne venskab og savn, og i kan man læse om naboer, fordomme og venskab.