Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg hedder ikke Miriam


Beskrivelse


På sin 85-års fødselsdag bestemmer Miriam sig for at fortælle sandheden om sin sande identitet til sit barnebarn. Hun lever en tryg tilværelse som husmor i den lille svenske by Nässjö, men fortiden gemmer på en grum historie om dengang hun var romapigen Malika, der blev sendt til koncentrationslejren Ravensbrück.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 18. maj 2015

85-årige jødiske Miriam beslutter på sin fødselsdag at afsløre sin sande identitet og en fortid som romapigen Malika i koncentrationslejren Ravensbrück. For alle læsere, der holder af en stærk, skræmmende og dybt bevægende historie.

På sin 85-års fødselsdag bestemmer jødiske Miriam sig for at afsløre sandheden om sin sande identitet til sit barnebarn. Hun lever en tryg tilværelse som husmor i den lille svenske by Nässjö, men fortiden gemmer på en grum historie om dengang hun var romapigen Malika, der blev sendt til koncentrationslejrene Auschwitz og Ravensbrück. En grum fortælling om livet i koncentrationslejrene og om at leve med en smertefuld fortid. Dertil indblik i et mørkt kapitel i Europas historie og synet på romaer i efterkrigstidens Sverige. Majgull Axelsson er en svensk veletableret forfatter med flere populære romaner bag sig, senest Den jeg aldrig var på dansk.

Stærk, skræmmende og uafrystelig læseoplevelse, der vil suge læseren ind i historien. Fortjener mange læsere.

Historien er barsk som i Oksanens RenselseHundens ørerKinderzimmerBalladen om ElenaSophies valg og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på .


Kristeligt dagblad

d. 8. aug. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. aug. 2015