Bøger / faglitteratur

Jeg kan godt selv : en introduktion til baby-led weaning


Beskrivelse


Om hvordan man via metoden baby-led weaning (BLW) lærer sit barn selv at spise og at spise almindelig mad lige fra begyndelsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. feb. 2015

Introduktion til en metode, der understøtter det lille barns spiseudvikling. Glem madning med babymos og vælling, børn fra 6-måneders alderen kan selv spise "rigtig mad". For forældre og sundhedspersonale.

Når barnet kan sidde i høj stol, er det parat til at spise fast føde, siger forfatterne. BLW-metoden (oversat: babystyret fravænning) er siden 2008 blevet udbredt i England og breder sig ud i Europa. Bogens referencer er engelsksprogede og der gøres opmærksom på forskelle på de nationale kostråd om børneernæring. Man følger WHO's anbefaling om amning i mindst 26 uger og introducerer derefter gradvist nye fødeemner. Forfatterne, som hhv. er cand.scient. i human ernæring og journalist, har selv praktiseret metoden overfor deres egne børn. Teksten indeholder teori, råd og vejledning, samt ideer til hvad man kan servere for barnet.

Interessant, letlæst bog med aha-oplevelse, som understøttes af forældres Youtube-videoer af broccoli-gnaskende babyer. Jeg synes, metoden lyder som sund fornuft, bl.a. i forhold til udvikling af barnets selvstændighed, motorik og interesse for mad, og som et lødigt alternativ til traditionel madning med mos og vælling.

Metoden er ikke beskrevet i andre danske bøger. Råd om babys ernæring samt opskrifter findes fx i Mad til småfolkBabyBørn som spiser for lidt og den alternativt/økologisk orienterede Baby. Desuden findes den problemorienterede Børn som spiser for lidtMetoden er ikke beskrevet i andre danske bøger. Råd om babys ernæring samt opskrifter findes fx i Mad til småfolk og den alternativt/økologisk orienterede . Desuden findes den problemorienterede Børn som spiser for lidtMetoden er ikke beskrevet i andre danske bøger. Råd om babys ernæring samt opskrifter findes fx i Mad til småfolk og den alternativt/økologisk orienterede Baby. Desuden findes den problemorienterede .


Sundhedsplejersken

Årg. 38, nr. 1 (2016)

af

af

Benedicte Engstrup

Årg. 38, nr. 1 (2016)