Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg kan se dig : kriminalroman


Beskrivelse


På en øde ø ved Gotland bliver tre jurastuderende forgiftet og omkommer, mens en fjerde overlever. Ingen forstår hvorfor, og politifolkene Anders Knutas og Karin Jacobsson, der også danner par privat, arbejder om kap med tiden for at hindre, at drabsmanden slår til igen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 27. maj 2020

Tre jurastuderende bliver dræbt på en øde ø ved Gotland. Hvorfor dog? Det må politiet finde ud af, inden sagen eskalerer yderligere. For de mange læsere af serien af Gotlands-krimier med Anders Knutas.

En weekendtur udvikler sig til et mareridt, hvor tre studerende bliver forgiftet og dør, mens en fjerde, den stille og hårdt prøvede Frida, overlever. Alle i Visby og på universitet undrer sig, for der er ikke umiddelbart noget motiv. Politifolkene Anders Knutas og Karin Jacobsson, der også danner par privat, arbejder sig metodisk gennem forskellige hypoteser, indtil de står over for en sandsynlig forklaring. Og så får de travlt med at stoppe drabsmanden, for måske er Frida også i fare? 15. del af krimiserien med Anders Knutas.

De mange trofaste læsere af serien fra Gotland får også her indfriet deres forventninger til en hyggelig krimi med solidt politiarbejde og indblik i Knutas og Karins privatliv. Plottet fungerer udmærket og tager en overraskende drejning til sidst, hvor der bliver lagt op til store ændringer på familiefronten.

Mari Jungstedt kan læses på linje med svenske skærgårdskrimier af Camilla Läckberg, Ann Rosman og Viveca Sten.


litteratursiden.dk

d. 6. juli 2020

af

af

Lene Jensen

d. 6. juli 2020

Anders Knutas får en skræmmende mordsag med tre dræbte studerende i endnu en medrivende krimi i Gotland serien. Bøgerne i denne krimiserie er ikke særlig tykke. Til gengæld er de fyldt med handling og...