Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en bager


Beskrivelse


Mette kender en bager, der hedder Bo. Hun får lov til at besøge ham på hans arbejde og ser, hvordan man bager de forskellige brød og kager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 16. sep. 2011

2 nye billedbøger med arbejdspladsbeskrivelser i den efterhånden omfattende serie. For de 5-7-årige. Kan anvendes til emnearbejde om job og erhverv i børneinstitutioner og indskoling.

2 nye billedbøger i serien Læs om jobs om børn, der besøger en arbejdsplads. I Jeg kender en dyrlæge besøger Anna dyrlægen Dorthe og ser, hvordan det forgår på en moderne dyreklinik. Anna er også med på et besøg på en gård. Til slut billeder af forskellige instrumenter, der bruges i dyrlægearbejdet. I Jeg kender en bager skal Mette tidligt op for at besøge et bageri. Også her følger vi arbejdet, denne gang i et moderne bageri. Til slut en opskrift på morgenboller. De to nye bøger ligner i stil de tidligere i serien. De har store tydelige og let aflæselige illustrationer i en let karikeret, tegneserieagtig og humoristisk stil, som fint viser de forskellige situationer og instrumenter og maskiner i de enkelte erhverv. Den informative, ganske omfattende tekst er velskrevet og let at forstå for målgruppen.

Der findes et par nyere billedbøger på nogenlunde samme niveau om at være dyrlæge: Jeg vil gerne være dyrlæge (08/18) og Dorte er dyrlæge (09/47) og tilsvarende et par nyere om at være bager: Jeg er bager (09/47) og Med bageren på arbejde (09/08).

Et par udmærkede og informative billedbøger om to erhverv, der dog allerede er andre billedbøger på tilsvarende niveau om.