Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en bygningsarbejder


Beskrivelse


Kasper kender en bygningsarbejder. Han bygger huse, broer og veje rundt om i landet. Kasper får lov til at komme med på byggepladsen og se hvordan man bygger et hus helt fra begyndelsen af.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 25. nov. 2009

To billedbøger i serien Læs om jobs. Til oplæsning fra 5 år.

Forfatteren til disse to billedbøger Jeg kender en skraldemand og Jeg kender en bygningsarbejder er ukendt på dansk. Illustratoren derimod er kendt fra flere billedbøger. Både fra denne serie om forskellige fag, men også fra flere "find fejlene" bøger samt serierne Kwiatkowski og Frede og Frederik. I begge bøger er teksten seriøs og beskrivende med mange svære ord og især begreber, som vil kræve yderligere forklaringer end dem der er givet i teksten, det gælder ord som "septiktank" og "el-installationer". Begge handlinger er bygget op omkring et barn der kender en som arbejder i det fag som indgår i titlen. Således følger vi gennem Lotte hvad det vil sige at være renovationsarbejder - at det ikke kun er skrald, men også snerydning og hvordan man skåner miljøet. Gennem Kasper hører vi om, hvordan et hus bliver til forklaret af bygningsarbejderen Bo. De farverige og vældigt humoristiske illustrationer har et fint samspil med den lidt svære tekst. Man kan også gå på opdagelse i dem og finde mange sjove detaljer.

I løbet af 2009 er udkommet flere fagbilledbøger fra Turbine forlag, men de dækker helt andre fag bl.a. frisør og lærer.

Det er 70'erne nu med farver og humor. Disse titler passer fint ind i en opdateret fornyelse af genren og er gode til de store børn i børnehaven og til børnehaveklassen, men kan også sagtens bruges hjemme i sofaen.