Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en dyrepasser


Beskrivelse


Morten kender en dyrepasser og er med hende på arbejde. Han er med til at fodre dyrene og får lov at følge dyrepasserens mange gøremål i zoo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2010

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 12. jan. 2010

For læsere af billedbøger fra ca. 6 år. Kan bruges til emnearbejde om job og arbejde for de ældste børnehavebørn og i indskolingen.

2 nye billedbøger i serien Læs om jobs. I Jeg kender en kok besøger Anne kokken Robert, der arbejder i en lille restaurant. Anna er med ude og købe ind, og hun får lov til at prøve nogle ting i restauranten og ser, hvordan tingene bliver gjort. Til slut en lille let madopskrift, og som i seriens øvrige bind billeder af nogle af de ting en kok bruger. I Jeg kender en dyrepasser besøger Morten Neel, som er dyrepasser i zoo. Morten får lov til at følge med Neel rundt på hendes daglige opgaver og er med til at fodre dyr m.m. Også i denne bog et opslag med billeder af ting - her ting en dyrepasser bruger. Bøgerne ligner de øvrige billedbøger i serien. Teksten er ganske omfattende og ikke helt let. Bøgerne er illustreret med glade og informative, men også lidt kønsløse farvelagte stregtegninger i en let karikeret, lidt tegneserieagtig stil.

Forlaget Turbine udsendte i 2009 4 billedbøger om forskellige jobs for en lidt yngre målgruppe, og forlaget Lambert udsendte samme år 4 billedbøger for de mindste om forskellige erhverv. Ellers udgør nærværende serie de eneste nyere billedbøger på dette aldersniveau, hvor hele bogen koncentrerer sig om et enkelt erhverv, og hvor læserne komme bag kulisserne på arbejdspladsen.

Alt i alt to velfortalte og ganske informative billedbøger om to erhverv, der ikke findes andre nyere billedbøger om.