Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en gartner


Beskrivelse


Magnus kender en gartner, der hedder Katrine, og han har fået lov til at komme efter skole og hjælpe lidt til, så han kan se hvad arbejdet går ud på - i drivhuset og på planteskolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. juni 2014

To billedbøger i serien Læs om jobs for børn fra 5-7 år.

Jeg kender en gartner og Jeg kender en astronaut er henholdsvis 15. og 16. bind om forskellige erhverv - oversat fra tysk. Magnus kender gartneren Katrine, som han dagligt hjælper på gartneriet. Gennem bogen får læsere en alsidig viden om at arbejde på en planteskole, hvor planter, træer og buske bliver vandet, passet og solgt. Katrine og Magnus viser de mange daglige opgaver i den travle virksomhed. Bogen om gartneriet er let at formidle og forholde sig til, idet det er et kendt område. At læse om at være astronaut er lidt vanskeligere at formidle. Anna og Anton har en nabo, Holger, der er astronaut, og i deres ferie får de muligheden for at besøge ham på ESA' s astronautcenter i Tyskland. Holger fortæller børnene om sit arbejde og om alle de modeller af raketter og Apollorumskibe, der står udstillet på centret. Læserne får rigtig megen viden om rummet, månelandinger og kontrolrum. Man læser om, hvordan rumfærger og stationer ser ud, og hvordan de fungerer. Specielt teksten i astronautbogen fremstår kompakt med de mange tekniske begreber og navne. Det hjælper dog, at de tegnede illustrationer underbygger brødteksten, og anvisninger ved tegninger uddyber de tekniske dele af fartøjerne.

Der er bl.a. Slegers: Jeg er astronaut fra Turbineforlaget, 2012. Derimod er der ingen nyere udgivelser om gartnerfaget.

Billedbøgerne er velegnede til at formidle viden om forskellige erhverv for mindre børn fra 5 år.