Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Jeg kender en lokofører


Beskrivelse


En dreng besøger sin ven Frede, som er lokofører. Han viser ham, hvordan et moderne tog styres, og hvordan det er indrettet. Han får en tur med et godstog og ser, hvordan der fyldes kul på et gammeldags lokomotiv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 24. mar. 2020

Tag med dyrlægen og lokomotivføreren på arbejde. To bøger for børn i alderen 4-7 år, der interesserer sig for hvordan der er på forskellige arbejdspladser.

I disse to nye billedbøger i Ralf Butschkows serie "Læs om jobs" følger vi henholdsvis dyrlægen og lokoføreren på en helt almindelig arbejdsdag. Hos dyrlægen Tanja er der travlt i konsultationen. Julie er taget ind med sin hund Fuzzi, der har fået en splint i foden og skal opereres. Mens Fuzzi hviler sig ovenpå operationen tager Julia med Tanja på hjemmebesøg på en gård og i en dyrepark. Lokoføreren Frede viser rundt i toget, på stationen og på jernbanens rangerterræn, hvor der også holder gamle damplokomotiver. Der er mange systemer, der skal være helt styr på, når togene skal ud og køre, men allersværest er det nu at købe en billet, griner Frede.

Velfungerende billedbøger, der lever op til seriens vanlige niveau, både på tekst- og billedsiden. De charmerende og farverige illustrationer er tegnet i en blød og venlig streg og de ganske tekstrige bøger indeholder et væld af spændende informationer om de to forskellige erhverv.

Der er udgivet mange bøger i serien "Læs om jobs", fx Jeg kender en dyrepasserJeg kender en buschaufførJeg er dyrlægeLasse og lokomotivet og Jeg kender en buschauffør. Ï sine "Jeg er .."-bøger, fx Jeg er dyrlæge, præsenterer Liesbet Slegers os også for en række forskellige professioner. I Lasse og lokomotivet kan man lære mere om jobbet som lokofører, dog i SverigeDer er udgivet mange bøger i serien "Læs om jobs", fx Jeg kender en dyrepasser og . Ï sine "Jeg er .."-bøger, fx Jeg er dyrlæge, præsenterer Liesbet Slegers os også for en række forskellige professioner. I Lasse og lokomotivet kan man lære mere om jobbet som lokofører, dog i SverigeDer er udgivet mange bøger i serien "Læs om jobs", fx Jeg kender en dyrepasser og Jeg kender en buschauffør. Ï sine "Jeg er .."-bøger, fx , præsenterer Liesbet Slegers os også for en række forskellige professioner. I Lasse og lokomotivet kan man lære mere om jobbet som lokofører, dog i SverigeDer er udgivet mange bøger i serien "Læs om jobs", fx Jeg kender en dyrepasser og Jeg kender en buschauffør. Ï sine "Jeg er .."-bøger, fx Jeg er dyrlæge, præsenterer Liesbet Slegers os også for en række forskellige professioner. I kan man lære mere om jobbet som lokofører, dog i Sverige.