Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en pilot


Beskrivelse


Lise besøger sin ven Stefan, som er pilot. Han viser hende hele lufthavnen, og hun er med inde et fly, der er ved at blive gjort klar til afgang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Lars Larsen

d. 12. nov. 2009

En arbejdspladsbeskrivelse i billeder og tekst til oplæsning for og samtale med de 4-6-årige.

Den ene af 3 billedbøger i en ny serie Læs om jobs, der tager med børn på besøg på forskellige arbejdspladser. På 24 sider med mange spændende informationer, giver bøgerne et indblik i, hvad der foregår på arbejdspladsen. I Jeg kender en lastbilchauffør besøger Johan lastbilchaufføren Lasse, og de tager på tur i lastbilen. Lasse fortæller om sit arbejde og de ser forskellige lastbiltyper. I Jeg kender en brandmand er Janus på besøg på brandstationen, hvor Benny viser rundt. Janus prøver at sidde i en brandbil og ser alarmcentralen. Han er ikke med på udrykning, men der er et par sider om brande og ulykker. I Jeg kender en pilot besøger Lise sin ven Stefan, som er pilot. Han viser hende hele lufthavnen og hun er med inde et fly, der er ved at blive gjort klar til afgang. Forfatteren har selv illustreret med store glade tegninger, der lægger op til samtale. Teksten indeholder mange informationer og fagudtryk, som er gode at smage på fx: stabilgrus, grab, røgdykkerudstyr, pantry og boardingpas. Bøgerne er lette at læse, og egner sig til oplæsning. Sætningerne er korte og typografien har god læsbarhed.

Der er mange bøger om lastbiler, brandstationer og lufthavne, men, bortset fra Ralf Butschkows egen findebog Det er helt galt!, (09/35), er det længe siden, at der er kommet bøger med arbejdspladsbeskrivelser til målgruppen.

En ny billedbogsserie, der tager med børn på besøg på forskellige arbejdspladser. Velegnede til oplæsning for og samtale med børn fra 4 til 6 år.