Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en sygeplejerske


Beskrivelse


Billedbog. Nina kender en sygeplejeske, som giver hende en rundvisning på hospitalet. De er på skadestuen, operationsstuen, fødegangen og ved ambulancerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 16. sep. 2011

To nye billedbøger med arbejdspladsbeskrivelser i serien Læs om jobs. Til oplæsning fra 4-7-årige. Oplæsning hjemme eller brug for temaarbejde i institution/skole.

Der er nu 12 bøger i serien, der handler om børn på besøg på en arbejdsplads. I Jeg kender en biavler besøger Mona en biavler, som hun hjælper med at høste honning og senere sælge det på markedet. Og i Jeg kender en sygeplejeske er Nina med en sygeplejeske på rundtur på hospitalet, hvor hun kommer til at se alt fra operationsstuen til fødegangen. Begge bøger ligner de tidligere i serien og har store, fine illustrationer i i en let karikeret, enkel streg og en forholdsvis omfattende tekst, der passer til målgruppen. Oplysningerne er relevante og giver et indblik i de to professioner. Begge bøger har et indbydende omslag.

Bøgerne ligner de øvrige billedbøger i serien. Emnemæssigt er Holgers honning og andre bi-ting, 2011 og Hvad sker der på sygehuset?, 2011, de bøger der kommer tættest på at ligne. Der findes flere bøger om sygeplejesker, men kun et par enkelte for målgruppen om biavl.

To velfortalte og ganske informative billedbøger om to meget forskellige erhverv. To bøger som del af en serie, der er velegnet til at formidle viden om forskellige erhverv til målgruppen de 4-7-årige.