Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jeg læser om Rusland


Beskrivelse


Om Ruslands geografi, biologi, historie, hverdag og traditioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Boy Olesen

2008

Bogen henvender sig til børn fra 3.-4. kl. altså fra ca. 10 år og opefter. Bogen kan anvendes til selvlæsning, men er nok mest egnet til læsning i større eller mindre grupper, da det er et stort emne der behandles på beskeden plads, og det derfor vil være godt at bogen ledsages og suppleres med muligheden for samtale og diskussion. I tværfaglige sammenhænge såvel som i fagene historie, dansk og geografi, vil bogen være anvendelig.

En lille flot bog, som er spændende at gå til, grundet et godt layout og nogle gode relevante ledsagende fotos. Vi får et godt kalejdoskopisk billede af Rusland i dag fx forskellen på livet på landet og i byen, fattigdom, levestandard, klimaforhold, natur, kirken og skolen. Der er ligeledes gjort plads til afsnit om historien, hvor zaren og Lenin omtales i forbindelse med den russiske revolution, og kendte personligheder som Dostojevskij, Tjajkovskij og Gagarin præsenteres. Afsnittene om russiske skikke og mad vil kunne give anledning til mange gode snakke. Sproget er enkelt og holdt i korte sætninger og der er valgt en tydelig og læsevenlig typografi.

Bogen er en selvstændig titel i forlagets serie Jeg læser om lande og er fuld på højde med tidligere titler. Andre bøger om Rusland er alle i en større sværhedsgrad end denne.

En god lille bog, der sætter Rusland på verdenskortet, og giver læseren et indblik i den russiske natur, kultur og historie. Gode fotos og et flot layout gør bogen interessant, og vil give de yngre læsere et godt indblik.