Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jeg læser om Storbritannien


Beskrivelse


Om Storbritanniens geografi, biologi, historie og hverdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Radsted

2007

Bøgerne om Storbritannien og Grækenland henvender sig til elever fra ca. 9 år, men oplysningerne er generelt mere brugbare for lidt ældre børn. De kan bruges i værkstedsundervisning, faglige læsekurser og geografiforløb i indskolingen og også på mellemtrinnet, da de indeholder mange relevante oplysninger.

To nye bøger i en efterhånden lang serie, opbygget som de andre med en god indholdsfortegnelse, placering i forhold til Danmark, en kort billedpræsentation af landet og så klima, dyreliv og i bogen om England selvfølgelig et opslag om London. I bogen om Grækenland er det så jordskælv og den gamle gudeverden, som er det særlige. Der er en god gennemgang af skoleforhold, som eleverne kan relatere til deres egen hverdag og så er der noget om landets madvaner kronet med en madopskrift, som ikke lige klares i klasseværelset. Der er et kort historisk rids, et overskueligt stikordsregister og en faktaside, hvor landene sammenlignes med Danmark. Det er et gode, at alle bøgerne i serien er opbygget ens, så eleverne let kan finde rundt og få fat på de mange oplysninger, materialerne rent faktisk indeholder.

Der findes en del bøger om Storbritannien, bl.a. Storbritannien af Ole Steen Hansen fra 2007, som henvender sig til samme målgruppe, men måske ikke med så mange stringente oplysninger. Til gengæld er Grækenland ikke behandlet så tit, så denne udgivelse udfylder et hul i samlingerne.

To virkelig anvendelige bøger til undervisning, men også til forberedelse hvis ferierejsen går til Grækenland eller Storbritannien.