Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jeg læser om USA


Beskrivelse


Om USA's geografi, biologi, historie, hverdag og traditioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Marianne Andreasen

d. 8. sep. 2008

I forlagsserien Jeg læser om lande for de 8-10-årige læsere, er turen nu kommet til USA. Bogen kan glimrende bruges til faglig læsning, til ældre ikke så læsestærke børn og som supplement til et geografisk emne.

Bogen er bygget op som de øvrige i serien. Efter introduktionen med et fint og nødvendigt kort bliver forskellige landskabstyper præsenteret. Da landet jo er enormt, er det stort set alle typer landskab, der bliver omtalt. Det samme gælder klimatyperne. Af dyr og planter bliver redwoodtræer og bisoner fremhævet som det karakteristiske. Som noget kendt fra USA, hører vi om forfatningen, den amerikanske drøm, de fattige og om de meget bilglade amerikanere. Af kendte er bl.a. Walt Disney, Kennedy og Madonna nævnt. Sprog, skoler og berømte byer bliver berørt i de næste opslag, og ved omtalen af amerikansk mad får man en opskrift på en burger. USAs historie bliver kort fortalt sammen med en beskrivelse af begivenhederne 11-9-1991 og følgerne af disse. Der sluttes med stikord, litteraturhenvisning og på den sidste side er der en rigtig god talsammenligning mellem USA og Danmark.

For lige præcis denne målgruppe er der ikke mange andre bøger om emnet, som de kan læse og forstå. Men derudover er der mange bøger om USA.

Bogen har bestemt de samme kvaliteter som de andre i serien, men da det jo er et meget stort land, man prøver at beskrive på forholdsvis få sider, bærer den indimellem præg af opremsning. Bogen vil alligevel blive lånt ud på både skole- og børnebiblioteket, da mange børn finder emnet interessant.