Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Jeg laver maden


Beskrivelse


50 opskrifter, som trin for trin med farvefotos viser, hvordan børn kan være aktive i at lave retter, der både er lette og svære.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 29. aug. 2012

Kogebog med farvefotos, som inspirerer familier med børn i alderen 5-12 år til sammen at lave mad fra hele verden fra morgen til aften.

50 opskrifter, som trin for trin med farvefotos viser, hvordan børn kan være aktive i at lave retter, der både er lette og svære. Den begynder ved morgenmaden fx med at tilberede æg, lave mysli og smoothies. Så laves snacks som spænder fra grønærtesuppe, salater til popcorn. Herefter følger hovedretterne fx vegetarisk musaka, pasta, lammegryde og marineret limekylling. Der sluttes af med søde sager, kager og is. Bogen indledes med instruktioner om køkkenhygiejne og en redskabsoversigt. Opskrifterne er krydret med små faktabokse, der forklarer, hvad børn kan undre sig over, når de laver mad. Opskrifterne udføres på billederne af glade børn på egen hånd trin for trin, men de kræver alle assistance fra voksne. Bogens ophav er Dorling Kindersley, og den udgives uden forfatterangivelse. Den er udmærket oversat og fordansket af Dorte Holst, som vi kender fra andre kogebøger fx Nemme børneretter, 2010.

Bogen supplerer vores mange kogebøger for og til børn. Ved sammenligning indeholder den en blanding af svært og let, traditionelt og utraditionelt. Er man nybegynder som forældre i køkkenet med børn vil andre kogebøger foretrækkes, da den ikke indeholder anvisninger til de voksne.

Inspirerende og glad opskriftsbog til og med børn, som især vil kunne falde i god jord hos børn og voksne der har mod på sammen at prøve lidt af hvert.Informationer og udgaver