Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg levede


Beskrivelse


Cody og Meg er bedste venner og deler alt, så Megs pludselige selvmord er chokerende og uforståeligt. Cody beslutter at undersøge, hvad der har ført til Megs fatale beslutning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 2. nov. 2015

God roman for unge fra 15 år. Cody og Meg er bedste venner og deler alt, så Megs pludselige selvmord er chokerende og uforståeligt.

Meg meddeler sit selvmord i en mail til politiet, sine forældre og Cody. Cody beslutter at køre til Seattle for at hente Megs ejendele, rydde op og tømme hendes kollegieværelse, og ikke mindst, finde ud af, hvad der har ført til Megs fatale beslutning. Hun møder Megs venner i Seattle og med hjælp fra en computernørd får hun åbnet nogle krypterede filer på Megs PC, der viser en virkelighed, som Cody slet ikke kender. I et efterskrift fortæller forfatteren om sin inspiration og baggrund for at skrive romanen. Gayle Forman har tidligere skrevet om sorg og ulykke i to bøger om Mia og Adam: Hvis jeg bliverDa hun forsvandt og Da hun forsvandtMeg meddeler sit selvmord i en mail til politiet, sine forældre og Cody. Cody beslutter at køre til Seattle for at hente Megs ejendele, rydde op og tømme hendes kollegieværelse, og ikke mindst, finde ud af, hvad der har ført til Megs fatale beslutning. Hun møder Megs venner i Seattle og med hjælp fra en computernørd får hun åbnet nogle krypterede filer på Megs PC, der viser en virkelighed, som Cody slet ikke kender. I et efterskrift fortæller forfatteren om sin inspiration og baggrund for at skrive romanen. Gayle Forman har tidligere skrevet om sorg og ulykke i to bøger om Mia og Adam: Hvis jeg bliver og .

Romanen giver en indlevet skildring af Codys søgen efter en forklaring på Megs handling, og de veje hun må gå for at leve videre efter tabet.

Bøger om tunge emner er efterspurgte. Denne kan minde om Mit hjerte og andre sorte hullerSom stjerner på himlenDig og mig ved daggry, Som stjerner på himlen eller Dig og mig ved daggryBøger om tunge emner er efterspurgte. Denne kan minde om Mit hjerte og andre sorte huller, eller Dig og mig ved daggryBøger om tunge emner er efterspurgte. Denne kan minde om Mit hjerte og andre sorte huller, Som stjerner på himlen eller .