Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg lever, far : en personlig fortælling fra Utøya


Beskrivelse


Dramadokumentarisk fortælling om terrorangrebet mod Oslo og Utøya den 22. juli 2011 begået af Anders Breivik. Far og datter, Erik og Siri, fortæller om den dag, det skete og om deres kamp for at rejse sig og komme videre i livet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 12. mar. 2012

Bogen er den første biografi fra en af de overlevende efter tragedien på Utøya i 2011, og den vil som sådan tiltrække sig stor opmærksomhed hos et bredt publikum.

Bogens forfattere er far og datter, og de fortæller sideløbende om deres oplevelser omkring terrorhandlingen på Utøya d. 22. juli 2011; Siri som oplevede skuddramaet og Erik, der først og fremmest som far og dernæst som journalist beskriver, hvordan det var og er at være pårørende. Det er en utrolig stærk bog, hvor Siri beretter om, hvordan det var at befinde sig på Utøya og frygte for sit liv og om den svære tid efter. Vi følger også Siris far, som får en opringning fra Siri om, at der skydes på øen og straks tager beslutningen om at køre til Utøya, hvor han beskriver ventetiden og frygten, indtil han finder Siri, og tiden efter. I bogens sidste del har far og datter snakket med andre som blev berørte af tragedien; forældre der mistede et barn, overlevende unge, politikere, frivillige der hjalp, en journalist, en betjent og en psykolog. Bogen er illustreret med sort/hvide fotos fra dagen og tiden efter.

Der er ikke tidligere udkommet bøger om Utøya på dansk, men på enkelte danske biblioteker står Einar Solvoll og Morten Malmøs Tragedien som samlet Norge, 2011 på norsk.

En utrolig stærk personnær beretning om den frygtelige tragedie Norge oplevede med terrorhandlingerne i Oslo og på Utøya i juli 2011, og om de konsekvenser, det har fået for de involverede; både de unge på øen og de pårørende.


Politiken

d. 22. mar. 2012

af

af

Edel Hildebrandt

d. 22. mar. 2012


Kristeligt dagblad

d. 22. mar. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 22. mar. 2012


Personalhistorisk tidsskrift

2013, nr. 1

af

af

Laura K. Andersen

2013, nr. 1