Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg lever med en udløbsdato : tid til eftertanke, tilgivelse og taknemmelighed


Beskrivelse


Læge og livsstilsekspert Charlotte Bøving (f. 1967) fortæller om sin barndom med en psykopatisk far, om sin karriere, om sin store kærlighed Pernille, og om at leve med en uhelbredelig kræftdiagnose.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 23. maj 2018

"Livet handler grundlæggende om at slå armene ud og tage imod". Bliv smittet af Charlotte Bøvings ukuelige gejst til at få det bedste ud af livet - på trods af en uhelbredelig kræft-diagnose. Til biografilæsere og dem der vil inspireres til en sundere livsstil.

Læge Charlotte Bøving er kendt fra sine livsstils-programmer i tv, og hun deler gavmildt ud af sit liv, i håb om at inspirere os andre til at leve mens vi kan. Fortalt i jeg-form til journalist Tine Bendixen, hører vi om barndommen med en psykopatisk læge-far, om sygdomsforløb, karrieren, sporten, venskabet med Dennis Knudsen - og om Pernille, hendes store kærlighed. Indimellem er der små afsnit i kursiv, hvor en objektiv stemme (journalistens) skriver om Charlotte udefra. Illustreret med private farvefotos.

Med livsfilosofien "man skal bringe mere med til bordet, end man selv tager", er Charlotte bestemt ikke nærig med sig selv, når hun deler ud af alt fra sin barske barndom og homoseksualitet til sin gode økonomi og privilegier i livet. En stærk biografi, hvor man kan mærke personen bag, og selvom det er rørende læsning bliver det aldrig sentimentalt. Afsnittene hvor journalisten ser Charlotte udefra medvirker til at vi kommer et stykke længere ind under huden på hende.

Før jeg forsvinderIkk' for sjovHva' så nu? er også en læges fortælling om at leve med en livstruende sygdom. Ikk' for sjov og Hva' så nu? vil have samme læsereFør jeg forsvinder er også en læges fortælling om at leve med en livstruende sygdom. og Hva' så nu? vil have samme læsereFør jeg forsvinder er også en læges fortælling om at leve med en livstruende sygdom. Ikk' for sjov og vil have samme læsere.