Bøger / skønlitteratur / digte

Jeg øver mig i at være glad


Beskrivelse


Digte, hvor en kropslig skrøbelig ung kvinde øver sig i at være glad på trods af et sygdomsforløb.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. maj 2016

Hudløs og bevægende debut-digtsamling, hvor en kropsligt skrøbelig ung kvinde øver sig i at være glad på trods af et langt sygdomsforløb. For dig som læser ny dansk lyrik.

"Jeg fortæller tit mennesker, jeg møder/ at jeg har et dårligt immunforsvar/ for at have en undskyldning parat/ så jeg kan blive væk fra fester og andre aftaler/ når jeg ked af det." Sådan bekender den unge kvinde, der er denne digtsamlings hovedperson. Hun gennemlever i samlingens forløb et sygdomsforløb uden der sættes konkret navn på sygdommen. Det er en verden, hvor "lægen tegner med gurkemeje på min mave/ op ad mine bryster/ hænderne er ru/ jeg kaster op igen/ der er kun vand tilbage i mig." Hvor den unge kvinde erkender: "jeg glemte toårsdagen for min operation i går/ jeg har brug for at være syg igen". Og hvor der er små glimt af liv uden sygdom, men sygdommen aldrig glemmes: "så er det maj igen/ og jeg har det bedre end sidst/ lægger mærke til de små hår på din lænd/ at himlen er rød i dag/ fremgang i min tilstand/ som minder mig om, hvordan det bør være/ og du kysser mig/ siger jeg er dejlig/ og så er det juni/ min mor siger, at jeg skal diagnosticeres." Maja Mittag debuterer med denne samling.

Stærk og insisterende digtsamling om en ung kvinde fanget i en skrøbelig krop. Hun øver sig i at være så glad som hun selv tror, og omverdenen forventer, hun bør være.

En anden stærk digtsamling om et sygdomsforløb er Drive af David Læby.


Jyllands-posten

d. 25. maj 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 25. maj 2016


Information

d. 21. maj 2016

af

af

Solveig Daugaard

d. 21. maj 2016


Berlingske tidende

d. 6. aug. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 6. aug. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Jørn Erslev Andersen

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)