Bøger / faglitteratur / biografier

Jeg, Putin : det russiske forår og den russiske verden


Beskrivelse


Om urolighederne på Uafhængighedspladsen i Kiev, der blev starten på et storpolitisk drama og om Putins vision og mission som den, der genrejser Rusland. Konfliktens forudsætninger udrulles og Putins adfærd og udvikling som Ruslands leder afdækkes.

Anmeldelser (14)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 20. okt. 2014

Samuel Rachlins refleksioner over krisen i Ukraine og den politiske situation i Putins Rusland, er både velskrevne og interessante, men også dybt foruroligende. Kan læses af alle med interesse for russisk politik eller Putin.

På baggrund af krisen i Ukraine, giver Rachlin sit bud på Putins motiver og strategier, som ofte misforstås af Vesten. Putin beskrives ofte af Vesten som Mesterløgneren, men i Rusland er løgnen en art disciplin (Vranjo) og ses som en positiv ting. Rachlin forsøger at give os et kritisk blik bag "Stuntman statsmanden" Putin og hans forsøg på genrejsning af den russiske identitet, og viser os at annekteringen af Krim er den foreløbige kulmination på en kurs der blev sat allerede med krigen i Tjetjenien.

Som mangeårig korrespondent har Rachlin et godt kendskab til situationen i Rusland, og det formår han glimrende at formidle. Der er ingen tvivl om at Rachlin forholder sig yderst kritisk til Putin og hans politik, men hans ræsonnement virker overbevisende og sjældent direkte tendentiøst.

Eneste bog på dansk om krisen i Ukraine. Der er skrevet en del kritiske bøger om Putin, og Rachlin har tidligere ytret sig om emnet i Mig og Stalin og andre essaysPå egne præmisser. Jens Jørgen Nielsens På egne præmisser forsøger som en af de få at tegne et mere nuanceret billedeEneste bog på dansk om krisen i Ukraine. Der er skrevet en del kritiske bøger om Putin, og Rachlin har tidligere ytret sig om emnet i Mig og Stalin og andre essays. Jens Jørgen Nielsens forsøger som en af de få at tegne et mere nuanceret billede.


litteratursiden.dk

d. 3. dec. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. dec. 2014

Rachlins skarpe og indsigtsfulde analyse af Putin som politiker og statsleder er et væsentligt bidrag til litteraturen om Putin. Som mangeårig udlandskorrespondent i Moskva har Rachlin et indgående ke...


Berlingske tidende

d. 15. nov. 2014

af

af

Uffe Gardel

d. 15. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 5. apr. 2015

af

af

Michael Møller

d. 5. apr. 2015


Weekendavisen

d. 28. nov. 2014

af

af

Niklas S. Hessel

d. 28. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2014

af

af

Michael Böss

d. 5. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 15. nov. 2014

af

af

Flemming Rose

d. 15. nov. 2014


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 237 (2023)

af

af

Axel Moos

Nr. 237 (2023)


Udenrigs

2014, nr. 3

af

af

Jan Jakob Floryan

2014, nr. 3